Lakrits- och hallonkaka

Ingredienser

3 st ägg
3,5 dl socker
125 gram smält smör
3,75 dl mjöl
1 st citron (endast finrivet skal)

1 msk socker
0,5 msk maizena
2 dl tinade hallon
4 st mjuk lakritskola (Kick lakrits/citron)
1 msk florsocker



Tillagning

För att förbereda dig så mycket som mögligt så kan du sätta ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Nu är det dags att göra smeten. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet.

Blanda socker och maizena i en skål tillsammans med hallonen. Häll smeten du gjorde tidigare i formen och strö över hallonen. Klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten.

Grädda längst ner i ugnen i 35–40 minuter. Låt kakan svalna. Skär i bitar och pudra över florsocker. För att göra det lite extra fint och för lite mer smak kan du lägga över lite mintablad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0